Nieuws

Stibbe en Pels Rijcken starten samenwerking met Omgevingsweb

Stibbe en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn gaan een samenwerking aan met Omgevingsweb. Partijen geven aan op een innovatieve manier professionals werkzaam binnen het omgevingsrecht van kwaliteitsinformatie te willen voorzien.

Monique Boer van Omgevingsweb: “Professionals krijgen steeds meer informatie aangeboden, veelal gratis, maar hoe zorg je ervoor dat je uit deze enorme brei de juiste informatie op het juiste moment destilleert? Door de samenwerking met deze twee hoogwaardige partijen kan Omgevingsweb zorgen dat relevante informatie nog meer diepgang krijgt en beschikbaar wordt gesteld aan de experts op dit gebied.”

Jan van Oosten van Stibbe: “De grote hoeveelheid relevante jurisprudentie gaat onverminderd door. Het snel in kaart brengen van de essentie van belangrijke uitspraken het geven van inzicht in de trends in jurisprudentie zal deze samenwerking de benodigde diepgang geven.”

Daniëlle Roelands van Pels Rijcken: “Het omgevingsrecht is voortdurend aan wijzigingen en ontwikkelingen onderhevig.Dit kan de dagelijkse werkzaamheden behoorlijk beïnvloeden. De vertaling hiervan naar de praktijk zijn thema’s zoals windenergie, parkeren, flora- en fauna etc. en zal de focus zijn van deze samenwerking.”

Stibbe

Stibbe is een full-service kantoor van advocaten en notarissen en behoort tot de beste van Nederland. Wereldwijd heeft Stibbe meer dan 350 advocaten, waarvan 79 partners. Stibbe legt zich toe op complexe juridische vraagstukken en heeft onder andere uitgebreide expertise op het gebied van het bestuurs- en omgevingsrecht. De praktijkgroep Bestuursrecht is met ruim 23 advocaten één van de grootste praktijkgroepen van Nederland.

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

Pels Rijcken behoort tot de top van advocaten- en notarissenkantoren in Nederland. Met ruim 300 betrokken advocaten, notarissen en professionals lossen zij al meer dan 45 jaar grote actuele vraagstukken op die niet alleen juridisch ingewikkeld zijn, maar ook complex vanwege hun maatschappelijke impact. Met de landsadvocaat in huis behoort de Nederlandse Staat tot hun cliënten, net als tal van provincies, gemeenten, toezichthouders en grote (inter)nationale ondernemingen. Het omgaan met politieke gevoeligheden en verschillende belangen zit hen daarom in de genen. De sectie Ruimte & Milieu bestaat uit een team van 20 advocaten die gespecialiseerd zijn in het Omgevingsrecht.Zij zijn dagelijks bezig met de juridische consequenties van keuzes in het ruimtegebruik. Daarbij staan ze naast de cliënt om samen met hen tot de beste oplossing te komen.

Omgevingsweb

Omgevingswebis het grootste kennisportaal op het gebied van omgevingsrecht. De website biedt maandelijks aan 40.000 mensen uit het vakgebied het laatste nieuws, jurisprudentie en achtergrond informatie. Daarnaast organiseert Omgevingsweb workshops, webinars en andere bijeenkomsten.